Boomonderhoud

mei 20, 2021 Bouw

Het beeld is vast bekend. Een mooie grote boom die naast een landhuis staat of het aantrekkingspunt in een park. De Nederlandse cultuur kent de boom ook veel waarde toe. Door ons klimaat en de verschillende grondsoorten die er zijn in ons land, is er ook een grote diversiteit aan bomen te zien. Maar ondanks dat er vaak gedacht wordt dat er aan een boom weinig hoeft te gebeuren qua onderhoud is dat een grote misvatting. Elke boom heeft aandacht en onderhoud nodig. Door te kijken naar de zwakke plekken van een boom, de boom op de juiste plaatsen te snoeien kan de boom zich verder ontwikkelen en groeien.

Bomen rooien

Hoewel elk bedrijf wat gespecialiseerd is in de zorg van bomen liever niet een boom zal rooien, is dit soms noodzakelijk en dient dit op de juiste manier te gebeuren. Een boom rooien die in een vrije omgeving staat is minder moeilijk dan bijvoorbeeld een boom rooien in een woonwijk waarbij de wortels onder de grond te maken hebben met een netwerk aan kabels en leidingen waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is het ook van groot belang dat er een duidelijke inschatting wordt gemaakt over de kwaliteit van de boom en de gevaarlijke plekken en situaties die kunnen ontstaan bij het rooien.

Goede kwaliteit

Zoek je bijvoorbeeld op boom rooien Dordrecht dan is het duidelijk dat er een verschil in kwaliteit zit tussen de verschillende bedrijven die zich hiermee bezighouden. Een aandachtspunt waar je rekening mee kan houden is een Europees keurmerk, ETW (european treeworker) die aangeeft dat er kennis en kwaliteit aanwezig is om dit werk te kunnen doen. Verder is het van belangt dat je bij je zoektocht ook kijkt naar extra service die geboden wordt. Wat gebeurt er met het vele afval? Wordt er rekening gehouden met de leidingen en andere gevaren. Door te letten op jet keurmerk en de extra services die geboden wordt kan het rooien van een boom prima verlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.